Bromfiets

HET BROMFIETSRIJBEWIJS BIJ KERN VERKEERSOPLEIDINGEN

Ben je 16 jaar of ouder en nog altijd aangewezen op de fiets, als je ergens heen wilt of moet?
Naar school, je werk, bijbaantje of met vrienden weg in het weekend?
Zomer en winter, door weer en wind?
En ben jij dat ook zo beu?

Daar heeft Kern Verkeersopleidingen een hele mooie oplossing voor:
HET BROMFIETS RIJBEWIJS!

Een bromfiets verschaft je een stuk vrijheid om op een gemakkelijke en zeker vlotte manier op je bestemming te komen. Is bromfiets rijden dan niet gevaarlijk? Ja en nee. Ja, omdat je als bromfietser best kwetsbaar bent in het verkeer en nee, omdat je met een goede rijopleiding juist geleerd word waar de gevaren zich bevinden. Bij KERN Verkeersopleidingen word je opgeleid door een KNMV gecertificeerde Motor-rijinstructeur. Er word tijdens de rijopleiding veel aandacht besteed aan het herkennen van gevaar en hoe je daar als jonge onervaren bromfietser mee om moet gaan.

DE PRAKTIJK

Voordat je het bromfietsrijbewijs wilt halen moet je eerst een theorie-examen doen. (klik hier, voor meer informatie over de theorie). Praktijklessen en praktijk-examen mag je doen wanneer je 16 jaar bent en in het bezit bent van een bromfiets theoriecertificaat. Het theoriecertificaat kun je halen vanaf 15,5 jaar.

Met een juiste planning kun je dus direct op je 16e jaar al rijden. Dus laat ons zo spoedig mogelijk te laten weten wanneer je jarig bent. Je kunt je bij onze rijschool al aanmelden wanneer je 15 jaar bent. Zo kunnen wij direct na je 15e verjaardag de opleiding en het examen plannen!

Voor de praktijk les je in totaal 4 uur met de bromfiets. Wij geven er de voorkeur aan deze 4 uur praktijkles en het examen op 1 dag te plannen, zodat je ook maar 1 x naar ons toe hoeft te komen en ook maar 1 x vrij hoeft te nemen van school of werk. Mocht je de opleiding toch over meerdere dagen willen plannen, dan is dat uiteraard ook mogelijk.

Tijdens de praktijklessen kun je gebruik maken van kleding, handschoenen en een helm bij ons op de rijschool. Dus je hoeft vooraf zelf niets aan te schaffen. Maar je mag natuurlijk ook met je eigen spullen komen als je dat wilt.

Wil je meer weten over de kosten voor het halen van een bromfiets rijbewijs, kijk dan in het menu bij onze bromfietspakketen. Mocht je na het lezen van onze site toch nog vragen hebben, dan kun je ons altijd bellen of mailen. Wij staan je graag te woord!