Theorie

In één keer zon­der problemen slagen!

itheorie[1]

iThe­o­rie: de meest com­plete én betaal­bare the­o­rie voor­berei­d­ing

KERN maakt gebruik van iTheorie. Met iThe­o­rie kun je diverse CBR the­o­rie-exa­mens thuis oefe­nen en leren achter de com­puter. Het leren van de CBR brom­fi­ets, motor of brom­fi­ets the­o­rie was nog nooit zo interactief, leuk én leerzaam!

De zeer com­plete the­o­rie oplei­d­ing bestaat uit een dig­i­taal les­boek met toet­sen per hoofd­stuk. Met maar liefst 50 oefen-exa­m­ens, prak­tijkin­struc­ties, 3D gevaarherken­ning video’s en nog veel meer. Boven­dien krijg je ook nog eens een gratis her­hal­ingscur­sus aange­bo­den, mocht je toch je dag niet hebben tij­dens het echte CBR examen.

Het iThe­o­rie the­o­rie pakket is een com­plete en betaal­bare the­o­rie voor­berei­d­ing. Je hebt geen the­o­rieboek meer nodig en hoeft geen CD-roms meer te bestellen. Je oefent en leert de the­o­rie op interactieve wijze gewoon vanuit je kamer op het inter­net.

ONLINE THEORIE VOOR HET BROMFIETS/SCOOTER RIJBEWIJS

De iTheorie examens zijn een belangrijk onderdeel om je goed te kunnen voorbereiden op elk theorie-examen. De bromfiets examentraining bestaat uit drie onderdelen:

 1. 25 theoriehoofdstukken waarin je de complete verkeerstheorie leren. De theorie is onderverdeeld in 25 hoofdstukken, elk hoofdstuk word afgesloten met een toets. Je kunt pas naar het volgende hoofdstuk als je de toets van het vorige hoofdstuk voldoende hebt afgelegd.
 2. 50 bromfiets CBR theorie oefenexamens
 3. Studieadvies – je persoonlijke infoscherm waarin je jouw studievorderingen vind. Ook word je hier geadviseerd welk onderdeel je het beste als volgende kunt oefenen, erg handig!

Met de oefenenvragen leer je anticiperen op de vragen die zult krijgen tijdens jouw bromfiets theorie-examen. De 50 theorie-examens die je bij dit iTheorie pakket krijgt omvatten veel oefeningen en kun je dan ook onbeperkt oefenen. Fouten maken is niet erg, maar er niet van leren is wel erg. Daarom kun je met de persoonlijke infoscherm de gemaakte fouten makkelijk inzien, bijhouden en opnieuw oefenen. Zo ben je binnen no time goed getraind voor je theorie.

brommer rijbewijs lessen bij kern in hardinxveld giessendambromfietsexamen scooter slagen theorieDSC_0006online bromfiets scooter theorie

 

 

 

 

Extra’tje: Deze manier van leren is een perfect opstapje voor het leren voor je auto-rijbewijs bij KERN.
Zo raak je vertrouwd met verschillende theorie en leermanieren; mooi meegenomen dus!

Schrijf je in voor de KERN bromfiets lessen! Bekijk de iTheorie voorbeelden

auto-itheorie2auto-itheorie1auto-itheorie4auto-itheorie3

 

 

 

 

Het iThe­o­rie online auto the­o­riepakket bevat een com­pleet lespro­gramma voor het rijbewijs B.  Met honderd voor­beelden van gevaarherken­ning, een dig­i­taal les­boek met toet­sen per hoofd­stuk, en meer dan 50 the­o­rie exa­m­ens en prak­tijkin­struc­ties. Dankzij dit the­o­riepakket ben je opti­maal voor­bereid op het auto the­o­rie exa­men en weet je (bijna) zeker dat je slaagt.

Effectief jouw theorie leren

Je kunt via iTheorie de com­plete auto the­o­rie leren door het hand­ige online the­o­rieboek te gebruiken. Dit digitale boek bestaat uit:

 • 25 hoofd­stukken
 • Verplichte zelftest na elk hoofd­stuk
 • Voorlees optie bij theorie en toetsing
 • Duidelijke uitlegmogelijkheid na élke toetsvraag
  (zo weet je gelijk waarom het gekozen antwoord goed of fout is!)

Heel handig aan iTheorie is dat je pas verder naar het vol­gende hoofd­stuk kunt wanneer je de the­o­ri­etest goed hebt afgerond! Zo blijf je jezelf uitdagen en weet je zeker dat je de stof goed beheerst. Zo leer jij effectief jouw theorie.

100 gevaarherkenning video's

Een vaak lastig­ onderdeel van het CBR exa­men is de gevaarherken­ning. Jouw examen bevat 25 vra­gen met ver­keerssi­t­u­aties die gevaar­lijk kun­nen zijn. Hier­bij moet je de sit­u­atie correct kun­nen inschat­ten en een keuze maken uit: ‘rem­men’, ‘gas loslaten’ of ‘niets doen’.

Bij iTheorie kri­jgt je wel 100 video’s van ver­schil­lende sit­u­aties te zien. Hierin wordt uit­gelegd wat je het beste zou kun­nen doen of waar je op moet let­ten. Zo leer je pre­cies waar je tij­dens het CBR exa­men op moet letten.

Een goede voorbereiding, is het halve werk

Het CBR auto the­o­rie-exa­men bestaat uit twee delen. Het eerste deel is gevaarherken­ning. Dit zijn 25 vra­gen waar­van je er max­i­maal 12 fout mag hebben. Hierna krijg je 40 vra­gen over de “Nederlandse wet– en regel­gev­ing” en “ver­keersinzicht”. Hier mag je slechts 5 fouten maken.

Je kunt vragen verwachten waarop je met ‘Ja’ of ‘Nee’ moet antwoorden (bedenktijd 10 sec.), vragen waarop je ‘A’, ‘B’, of ‘C’ moet antwoorden (bedenktijd 15 sec./gevaarherkenning 8 sec.) en vragen waar je als antwoord een getal moet invullen (bedenktijd 20 sec.).

Je kri­jgt met iTheorie de mogelijkheid wel 50 oefen-exa­m­ens te maken. Elk met uit­ge­breide uit­leg per vraag en een foutenanalyse.

DSC_0146DSC_0046DSC_0041DSC_0051

 Bekijk de iTheorie voorbeeldenNU INSCHRIJVEN

DE THEORIE VOOR HET MOTOR RIJBEWIJS
DE THEORIE VOOR HET MOTOR RIJBEWIJS
iTheorie, de marktleider in online verkeerstheorie, óók voor het motorrijbewijs. Werken met iTheorie voor jouw motorrijbewijs kent vele voordelen en gemakken. Zo wordt je gedurende de oefententamens begeleid en kun je met je eigen profiel je voortgang bekijken. Zo weet je waar je staat en waar je aan toe bent.

itheorie-banner[1]

Je krijgt bij het motor theorie-examen vragen over verkeersinzicht en de verkeersregels. In totaal zijn het 50 examenvragen. Van de 50 vragen, moet je er minimaal 44 goed beantwoorden om te slagen voor je examen. Het motor examen behandelt alle aspecten van de motor theorie. Zoals je kennis van verkeersregels, maar natuurlijk ook je verkeersinzicht, verantwoord rijgedrag, en milieu en voertuigtechniek worden getoetst.

Het is een leermethodiek die word aangeraden door de CBR mede omdat alle theorie is afgestemd op de officiële examens. Of het nou motor, auto of bromfiets betreft; het motto van iTheorie is van toepassing: “Verkeerstheorie leren was nog nooit zo leuk, leerzaam en eenvoudig. De digitale coach begeleidt, overhoort en adviseert.” packshot-500x500[1]

De iTheorie opleiding kent geen tijdslimiet zoals bij andere opleidingen wel het geval is. Je doorloopt de opleiding in je eigen tempo. Dankzij de gestuurde manier van leren is zakken voor je CBR examen bijna niet meer mogelijk!

Wil je iTheorie eerst proberen voordat je beslist? Vraag je motorinstructeur om een demo.
Wil je meer weten?

Kijk dan op de motortheorie website van iTheorie.nl


Bekijk hierboven de promotiefilm voor iTheorie en een voorbeeld 3D-instructiefilm over ‘de hellingproef’.

De her­hal­ingscur­sus!

Met iTheorie moét je bijna wel slagen. Maar toch kunnen er andere dingen meespelen waardoor je even niet op je best was. Mocht het onverhoopt toch gebeuren dat je niet slaagt, ook dan helpt iTheorie je verder. Lees hier meer over de herhalingscursus.

Extra’tje: Op het uitslagformulier van het CBR staan de hoofdstukken van het theorieboek waarin je fouten hebt gemaakt! Zo kun je eenvoudig de onderdelen doornemen die je nog niet beheerst.

HOE GAAT HET THEORIE-EXAMEN BIJ HET CBR?

Zorg dat je ongeveer een kwartier van tevoren aanwezig bent op het examencentrum.
En vergeet niet een geldig identiteitsbewijs bij je te hebben.

cbr_250x250

 • Bij het CBR meld je je aan de receptie.
 • Daar controleert een medewerker je identiteitsbewijs en krijg je het nummer van de tafel waaraan je examen gaat doen.
 • In sommige examencentra krijg je ook een sleuteltje van een locker. Daar kun je voor het examen je spullen in opbergen. Mobiele apparatuur zijn namelijk niet toegestaan tijdens het examen.
 • Meestal moet je nog even wachten en roept de CBR-medewerker

Je theorie-examen duurt ongeveer 45 minuten.
Je moet een kwartier van tevoren aanwezig zijn.
Het examen gaat als volgt in zijn werk:

 • Je krijgt eerst uitleg van een CBR-medewerker.
 • Daarna begint je examen. Je krijgt meerkeuzevragen, ja/nee-vragen en invulvragen.
 • Je ziet per vraag een bepaalde verkeerssituatie op een grote tv-monitor. Je moet je dan voorstellen dat jij de bestuurder bent van de CBR-brom-of snorfiets.
 • Het theorie-examen toetst je kennis van de verkeersregels. Natuurlijk komen ook verkeersinzicht, verantwoord rijgedrag, milieu en voertuigtechniek aan bod.
Klassikaal of individueel
Het klassikale examen leg je af in een examenzaal tegelijk met andere kandidaten. Het individuele examen doe je alleen in een ruimte met een theoriemedewerker. De vragen worden op dezelfde manier gesteld als bij het klassikale examen.
itheorie[1]
De uitslag
Na afloop van het examen moet je een paar minuten wachten en dan krijg je de uitslag. De medewerker vertelt je of je geslaagd of gezakt bent. Je krijgt een formulier waarop kun je per examenonderdeel zien hoeveel vragen je fout hebt beantwoord. Als je gezakt bent weet je zo waar je extra aan moet werken voor je volgende theorie-examen. Als je bent geslaagd registreren wij dat in ons systeem. Je uitslag ‘geslaagd’ is 1,5 jaar geldig.
PRIVÉ LES?

Heb je moeite om je te concentreren of wil je dat stukje extra aandacht? KERN biedt jou de mogelijkheid om individueel theorieles te volgen. Hierin bieden wij ook ondersteuning dyslecten, mensen die de taal niet goed beheersen of leerlingen die moeite hebben met leren.

De individuele lessen zijn mogelijk voor al onze theorieopleidingen; van auto tot aan de motoropleiding.