Aanvullende cursussen & vervolgopleidingen

AANVULLENDE CURSUSSEN & VERVOLGOPLEIDINGEN VOOR DE MOTOR BIJ KERN VERKEERSOPLEIDINGEN

Betere voertuigbeheersing = meer motorplezier!

 

Motorrijden is een geweldige hobby die steeds meer aan populariteit wint in Nederland. Maar echte motorkenners weten al jaren dat je alleen met rijbewijs nog geen garantie hebt voor zeker en veilig motorrijden. Er komt nog meer bij kijken voordat je jezelf een ervaren motorrijder kunt noemen. Normaal kost dat proces jaren, maar met een Regionale Motorvaardigheids Training (RMT), kan dat proces worden versneld.

De RMT cursussen worden exclusief door onze eigen deskundige KNMV gediplomeerde motorinstructeur gegeven.


RMT

RMT – REGIONALE MOTORVAARDIGHEIDS TRAINING BIJ KERN VERKEERSOPLEIDINGEN 

Het bijzondere van RMT is dat de cursus in je eigen vertrouwde omgeving gevolgd kan worden. Dus niet voor dag en dauw en naar ver weg gelegen circuit, maar gewoon in en rond de eigen woonplaats.

Onderzoek heeft  aangewezen dat veel verkeersongelukken zich juist relatief dicht bij huis afspelen. De vertrouwdheid van de weg met als gevolg dat de verkeersdeelnemer minder oplettend is, vormt daarbij een belangrijke rol.

Maar juist als motorrijder ben je kwetsbaarder in het verkeer en er blijkt dan ook een grote behoefte te zijn om na het halen van het A-rijbewijs, toch een meer praktijk gerichte training te volgen.

PITTIGE TRAINING!

Deze eendaagse RMT praktijkcursus in de eigen regio, is een stevige training die je samen met 2 andere cursisten volgt. Een uitgelezen mogelijkheid dus om je met vrienden of kennissen aan te melden!

afbeeldingen vrijdag 12 september 2008 met CANON 30D 157OCHTEND PROGRAMMA

Het ochtendprogramma staat in het teken van voertuigbeheersing. Er is veel aandacht voor de balans tussen motor en bestuurder en voor de kijktechniek. Een ander belangrijk onderdeel is remmen en uitwijken. Veel oefeningen komen rechtstreeks voort uit de “VRO” (voortgezette rijopleiding) van de KNMV.

zee-6273

MIDDAG PROGRAMMA

Het middagprogramma wordt besteed aan rijden in het verkeer met aandacht voor kijktechniek, anticiperen, positie op de weg, inhalen, snelheidskeuze en de toepassing daarvan bij het naderen en rijden van bochten en kruispunten. De rode draad die door deze middagtraining loopt is ‘zien en gezien worden’. Alle essentiële handelingen voor een bekwame motorrit worden behandeld.

GÉÉN RIJLES!

De RMT is zeker geen rijles zoals die bij de gewone opleiding voor het rijbewijs wordt gegeven. Het is een speciaal ontwikkelde cursus om de vaardigheden bij het motorrijden te verbeteren, waardoor je op een veilige manier meer plezier zult beleven aan het motorrijden. Samen met de instructeur worden de vaardigheidheden aan het einde van de dag geëvalueerd.

Na afloop van de trainings-dag heb je vaardigheden meegekregen ter voorkoming van ongevallen. De bestuurder zou een zodanige voertuigbeheersing moeten hebben dat hij/zij in de meest voorkomende situaties ‘op de been’ kan blijven. De bestuurder heeft een zodanig verkeersinzicht en anticipatievermogen dat hij/zij in staat is een veilige positie op de rijbaan te kiezen.

TARIEF RMT (Regionale Motorvaardigheids Training):
(Prijzen worden momenteel aangepast naar het tarief van 2018)

Deze prijs is inclusief deelnamecertificaat, cadeaubon en pen. (exclusief brandstof en lunch)

DE RMT STARTLOCATIE

KERN MOTOROEFENTERREIN

Vlietskade 1025  (1078 bij gebruik GPS)

4241 WE Arkel

Bij zelfstandige aanmelding van drie deelnemers kunnen wij in overleg vanaf een locatie starten die de deelnemers zelf wensen.

gmaps[1]

 

 

 

 

 

 

MATERIAAL

Je dient zelf een motorfiets, originele kenteken- en rijbewijs mee te nemen. Zorg er ook voor dat je motorkleding in orde is. Denk ook aan regenkleding, want bij regen gaat de opleiding gewoon door! Graag beginnen wij de dag met een volle tank!

RMT VOOR CLUB-LEDEN?

Wij geven ook RMT’s voor motorclubs en zijn graag bereid om tijdens een informatieavond, doormiddel van een presentatie, alle aanvullende informatie te vertellen over hoe deze cursus precies werkt en welke voordelen het geeft voor  de clubleden.

HER-OPSTAP TRAINING MOTOR

Wij werken nog aan deze pagina. Meer weten? Neem contact op.

Welke dagen en dagdelen ben jij beschikbaar?

Ruimte voor eventuele vragen, toelichting en/of opmerkingen: