De motoropleiding

DE MOTOROPLEIDING BIJ KERN VERKEERSOPLEIDINGEN

Wanneer u kiest om bij ons uw motorrijbewijs te gaan halen, dan lest u normaliter 1 keer in de week. In de meeste gevallen spreken we lessen af van 1,5 uur zodat u in die les voldoende tijd heeft om te oefenen. Mocht u langer willen lessen dan is dit altijd mogelijk.

Tijdens de eerste lessen ligt de nadruk op de voertuigbeheersing. Wanneer wij vinden dat u veilig de weg op kunt dan starten we ook de lessen op de openbare weg. Dat wil dus zeggen dat de voertuigbeheersing (AVB) en de verkeersdeelname (AVD) gelijk op gaan zodat ook de beide praktijkexamens (AVB en AVD) binnen een redelijke termijn van elkaar af liggen. Hoe de lessen worden ingedeeld is mede afhankelijk van de vorderingen van de cursist.

Deze opleiding duurt gemiddeld wat langer, maar niet iedereen heeft haast om in een korte periode zijn motorrijbewijs te halen. Wanneer u 1,5 uur per week een les neemt en u heeft een gemiddeld aantal lessen nodig dan kunt u met een maand of 4 à 5 klaar zijn, mits er natuurlijk geen lessen uitvallen.

Natuurlijk is het ook mogelijk om uw motorrijbewijs iets versneld te halen. De ene week lest u 1,5 uur, de volgende week, 2 keer 1,5 uur en een andere keer weer 3 of 4 uur. Zo gaat u dus met een vlotter tempo door de opleiding en kunt u al binnen een maand of 2 à 3 helemaal klaar zijn om uw beide praktijkexamens af te leggen. Dit is een ideale opleiding voor mensen die in deeltijd of in ploegendiensten werken. U moet wel de mogelijkheid hebben om regelmatig  door de week overdag te lessen.

Ook is er de mogelijkheid om uw motorrijbewijs in een Spoed-opleiding van 1 week te halen. Dus supersnel uw rijbewijs op zak! Kijk hier voor meer informatie over de motor-spoedopleiding.

Motorrijden wel echt iets voor jou? - Volg een proef-les! 1,5 uur voor € 60,- (of geen de les cadeau!)


Twijfelt u of het motorrijden iets voor u is?

Volg dan eens vrijblijvend een proefles van anderhalf uur voor € 60,00 bij ons.
Wij laten u o.a. kennismaken met onze rijschool en de manier waarop wij lesgeven. Tijdens deze proefles, krijgt u een echte les van onze instructeur. Hij zal hierbij gelijk een inschatting maken voor het aantal lessen dat u nodig heeft. Zo weet u globaal hoeveel kosten er aan de motorrijopleiding verbonden zitten. 

Motor-opstapdag - Try The Bike ? (gratis)


Tevens organiseren wij een aantal dagen in het jaar motor-opstapdagen (Try The Bike). Tijdens deze dagen is iedereen welkom die de wens heeft om het motorrijden eens te proberen. Men mag, na een kleine uitleg over de bediening van de motor, direct even rijden. Zo kunt u gratis kennismaken met “het gevoel van vrijheid tijdens het motorrijden”. Uiteraard zullen de kleding, helmen en laarzen door de rijschool beschikbaar gesteld worden. Meer informatie over deze dagen?  zie Motoropstapdagen – Try The Bike.

Hoeveel examens moet ik afleggen bij het CBR voor mijn motorrijbewijs?

U moet 3 examens afleggen bij het CBR:

  1. Theorie-examen CBR (nieuwe stijl)
  2. AVB (bijzondere verrichtingen)
  3. AVD (rit op de openbare weg)