RIS Lesmethodiek

banner_ris

DE RIS-OPLEIDING BIJ KERN VERKEERSOPLEIDINGEN

De Rijopleiding In Stappen is momenteel eigenlijk de beste praktijkopleiding om je autorijbewijs te behalen. Er wordt met een handboek gewerkt, die je stap voor stap door de volledige opleiding tot automobilist heen stuurt.

De RIS-opleiding wordt ondersteund door het CBR omdat het kwalitatief zeer goed opgezet is. Je gaat steeds een stap verder als je de vorige stap voldoende beheerst. De eerste stap bestaat meestal uit een huiswerkopdracht. De laatste stap is dat je iets geheel zelfstandig en in steeds verschillende situaties kunt uitvoeren. In totaal doorloop  je op deze manier 39 ‘gebruiksaanwijzingen’ (scripts), verdeeld over vier modules.

De opleiding duurt niet langer dan een traditionele auto-rijopleiding, maar bevat een paar toetsmomenten, waarbij je al kennis maakt met het CBR en je vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen kunt verdienen.

DE VOORDELEN :

–          Hoge kwaliteit van de rijopleiding
–          Stap-voor-stap aanpak
–          Betere voorbereiding op deelname aan het verkeer
–          Autorijles  1,5 uur per week. (meerdere malen per week is mogelijk)
–          Gebruik maken van RIS handboek met huiswerk opdrachten
–          Inzicht in je vorderingen met behulp van de leerlingkaart
–          Theorie cursus zelfstandig leren via internet. (wij bieden hiervoor een optimale theorie set)
–          TT-toets (TussenTijdse Toets) – op ca. 80% van de opleiding
–          Praktijkexamen

Het is ook mogelijk om deze opleiding versneld te volgen in dagdelen van 3 à 4 uur. Langer lessen op een dag raden wij ten zeerste af omdat je veel informatie krijgt om te verwerken. Op een bepaald moment krijg je last van vermoeidheid en kun je hetgeen er verteld wordt door de instructeur niet goed meer onthouden en toepassen.

Meer informatie kun je vinden op : www.cbr.nl/ris.pp