Al meer dan 40 jaar een betrouwbare rijschool!

 

Je autorijbewijs halen kost veel geld. Je mag dan ook goede service, veel vakkennis en een persoonlijke benadering verwachten. Zo streven wij er bijvoorbeeld naar dat je altijd les krijgt van een vaste instructeur, die jou gedurende het hele traject tot het behalen van je autorijbewijs begeleidt. Onze instructeurs zijn kundig opgeleid en moeten zich regelmatig bijscholen. Zij helpen je met veel plezier aan een rijbewijs!

2toDrive

Vanaf 16,5 jaar starten met rijlessen

Dankzij 2toDrive kun jij nu al vanaf 16,5 jaar starten met het volgen van rijlessen. Vanaf je 17e mag je het praktijkexamen afleggen voor het rijbewijs B. Tot je 18e mag je rijden onder begeleiding van een coach. Deze regelgeving heeft echt wel voordelen, zo blijkt ook uit onderzoeken. 

We leggen je graag uit waarom!

Wanneer je op je 17e geslaagd bent voor je autorijbewijs, heb je aan het CBR laten zien dat je voldoende vaardigheden en kennis bezit om zelf aan het verkeer deel te nemen. Echter, in de praktijk zul je erachter komen dat er nog veel situaties zijn die je niet eerder hebt meegemaakt, waarin je minder goed weet hoe je het beste kunt handelen.

Op zo’n moment is de hulp van een coach (bijvoorbeeld één van je ouders) enorm welkom! Hij of zij heeft jaren rij-ervaring en kan je de juiste tips geven om de moeilijke/ afwijkende situatie veilig op te lossen. Jij bent dan weer een ervaring rijker!

Zo kun je dus met 2todrive een jaar lang ervaring opdoen zonder het gevoel te hebben dat je er alleen voor staat.
En niet geheel onbelangrijk!: Wanneer je 18 jaar wordt mag je alleen op pad en hebben je ouders inmiddels zoveel vertrouwen in je dat je hun auto zonder moeite mee krijgt 😉

Wist je dat… wanneer je tijdens je 17e jaar je autorijbewijs haalt je óók je scooter/bromfiets rijbewijs er bij krijgt? Twee vliegen in één klap!

Waarom 2toDrive?

 • Je doet extra rijervaring op. Hiermee verklein je de kans op ongelukken;
 • Leerlingen die mee hebben gedaan aan 2toDrive zeggen dat zij zich een stuk zelfverzekerder en veiliger voelen;
 • Jij kiest je eigen coaches (minimaal 1, maximaal 5);
 • De coach kan je helpen wanneer er zich een afwijkende situatie voordoet tijdens het rijden; 
 • Ook je vrienden mogen met jou en je coach mee in de auto; gezellig!
 • KERN begeleidt jou stap voor stap én op persoonlijke wijze, wel zo fijn;

BESTE OUDER/ VERZORGER,
IETS OM OVER NA TE DENKEN…

Laat u als ouder, uw kind liever “los” wanneer ze op 18-jarige leeftijd een rijbewijs op zak hebben en vanaf dat moment direct alleen in de auto mogen rijden?

OF….

Zou het niet veel prettiger zijn wanneer uw zoon of dochter, na het behalen van het autorijbewijs op 17-jarige leeftijd, een jaar lang gecoacht wordt door u of een ander die veel meer rijervaring heeft, zodat er hulp geboden kan worden wanneer de verkeerssituatie onbekend of lastig is ?

Ben je 16,5 jaar ? Schrijf je hier in!

Rijopleiding In Stappen

De RIS-opleiding is momenteel de beste praktijkopleiding om je autorijbewijs te behalen. Er wordt met een praktijkboek gewerkt, die je stap voor stap door de volledige opleiding tot automobilist heen stuurt.

De Rijopleiding In Stappen (RIS) wordt ondersteund door het CBR omdat het kwalitatief zeer goed opgezet is. De leerling krijgt van de instructeur de opdracht om thuis bepaalde scripts door te lezen, zodat hij/zij tijdens de volgende les precies weet wat er behandeld wordt tijdens die les. Je gaat dus steeds een stap verder als je de vorige stap (lees: script) voldoende beheerst. In totaal doorloop je 46 scripts, verdeeld over vier modules. 

De opbouw van de modules zijn als volgt:

 1. Module 1 : leert de leerling leert alles over voertuigbediening en -controle
 2. Module 2 : leert de leerling alles over eenvoudige verkeerssituaties 
 3. Module 3 : leert de leerling alles over complexe verkeerssituaties
 4. Module 4: leert de leerling alles over verantwoord gedrag in het verkeer

De opleiding duurt niet langer dan een reguliere auto-rijopleiding, maar bevat een paar toetsmomenten, waarbij je al kennis kunt maken met het CBR en je vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen kunt verdienen.

LET OP: Wij werken standaard met de RIS-methode omdat dit systeem enorm goed werkt, maar wij verplichten onze leerlingen niet om ook daadwerkelijk een tussentijdse RIS-toets te doen bij het CBR.

Voordelen van de RIS-lesmethodiek

 • Hoge kwaliteit van de rijopleiding
 • Stap-voor-stap persoonlijke aanpak
 • Betere voorbereiding op deelname aan het verkeer
 • Gebruik maken van RIS werkboek met huiswerk opdrachten
  Het RIS-boek krijg je gratis bij het aanschaffen van een starterspakket
 • Inzicht in je vorderingen met behulp van de leerling leskaart en je RIS werkboek
 • Tijdens je rijopleiding zijn er 4 toetsmomenten, de laatste is je praktijk examen bij een examinator van het CBR
  Het 3e toets moment is een Tussentijdse Toets bij het CBR– op ca. 80% van de opleiding. De toets is bij ons niet verplicht! 
  (met deze TT-Toets kun je je bijzondere verrichtingen alvast halen en kennis maken met het CBR)
 • Nog beter voorbereid op je praktijk-examen

Let op: door thuis je lessen voor te bereiden met je RIS-boek, kan de uitleg in de lesauto korter en houd je meer tijd over om te rijden.

 

 

Meer informatie kun je vinden op : www.cbr.nl/ris.pp

Hoe gaat het praktijkexamen?

Vóórdat wij een praktijk-examen voor je kunnen reserveren bij het CBR, moet je onze rijschool machtigen. Op de site van het CBR staat hoe je dit kunt doen. Ons rijschoolregistratie-nummer is: 5343N1  

Voor het afleggen van je praktijkexamen moet je geslaagd zijn voor je theorie (je theoriecertificaat blijft 1,5 jaar geldig). 

Je mag examen doen vanaf 17 jaar, dan volg je het 2toDrive traject. Of vanaf je 18e jaar waarna je direct zelfstandig zonder coach mag autorijden.

Hoe verloopt je examen?

Je wordt uitgenodigd op de examenzaal en maakt kennis met je examinator. Hij/zij zal de gegevens van je ID controleren in het CBR-systeem. Daarna volgt een korte uitleg over het examen. 

Tussentijdse Toets / RIS-toets

Een TTT leg je bij voorkeur af op ongeveer 80% van je rijopleiding en verloopt precies zoals het échte praktijkexamen. De rit duurt 35 minuten maar er is nog voldoende tijd voor een evaluatie en nagesprek.

Vanaf 16,5 jaar mag je een TTT of RIS-toets afleggen. Je moet in het bezit zijn van je theorie. Er zijn een aantal voordelen te noemen:

 • Je kunt alvast wennen aan de examen situatie. Hierdoor zul waarschijnlijk minder nerveus zijn op je examen! 
 • Je krijgt na afloop van de examinator op papier tips waar je aan kunt werken in het laatste deel van je rijopleiding.
 • Je kunt een vrijstelling verdienen voor je bijzondere manoeuvres en je voertuigcontrole handelingen voor het échte praktijkexamen!

Faalangstexamen

Dit examen kun je afleggen vanaf je 17e. De toetsing is hetzelfde als bij een regulier praktijk examen. Echter, het grote verschil is dat jouw examinator getraind is in het begeleiden van leerlingen met faalangst. Ook kun je tijdens de rit om een time-out vragen.

De rit duurt nog steeds 35 minuten maar voor het totale examen staat 80 minuten. Deze extra tijd wordt gebruikt om jou op je gemak te stellen.

Omdat het examen langer duurt zijn de kosten hoger. Informeer hiervoor bij je instructeur.

BNOR examen

Als je vier keer niet slaagt voor je praktijkexamen, doe je daarna een speciaal examen. Dit noemen we een ‘nader onderzoek rijvaardigheid’. Je hebt dan meer tijd, en je krijgt meer persoonlijke begeleiding. Het examen duurt 70 minuten. Gelukkig komt een BNOR examen weinig voor!

Geslaagd? Wanneer je geslaagd bent vraag je je rijbewijs aan bij jouw gemeente. Neem mee: legitimatie of rijbewijs, pasfoto en pinpas. Na 5 werkdagen kun je je rijbewijs ophalen bij het gemeentehuis!