Op dit moment kunnen wij vanwege een capaciteitsprobleem helaas geen spoedopleiding voor de auto aanbieden.

 

Voor de reguliere autorijopleiding helpen we je wel graag verder. 
(Wil je meer informatie, bel of app dan naar : 06 19 08 62 61 of mail naar aanmeldingen@kernverkeersopleidingen.nl)

 

Werk je in de binnenvaart, op een schip, zijn je ouders schippers of heb je snel je rijbewijs nodig voor school of werk? Dan is de auto spoedcursus misschien iets voor jou?

Bij een auto spoedcursus is een goede planning vooraf erg belangrijk! Je moet bijvoorbeeld al vóórdat je begint met de rijlessen, je auto theoriecertificaat hebben. 

Iedere leerling is anders en daarom proberen wij een aantal weken vóór de spoedopleiding start al één of enkele lessen met je in te plannen. Hierdoor krijgt de instructeur een goed beeld van je leertempo. Aan de hand daarvan kan hij inschatten of je aan 2 weken lessen voldoende hebt om je rijopleiding met succes af te ronden. Blijkt dat misschien toch wat moeilijker te zijn voor jou, dan kunnen we de spoed ook 1 , 2 of 3 weken verlengen. Alles in overleg en rekening houdend met jouw wensen. 

Bij een spoedopleiding van 2 weken, kun je er rekening mee houden dat je gemiddeld 4 uur op een dag rijdt. Voornamelijk overdag (i.v.m. verkeersdrukte / meer leer- en oefenmomenten ) Meer uren op een dag rijden is minder effectief omdat je dan teveel informatie in één keer moet verwerken.

Wat moet je, vóór aanvang van de spoedopleiding, geregeld hebben…?

 1. Meld je aan via ons inschrijfformulier. Wij nemen z.s.m. contact met je op voor je vragen en de planning. Vertel ons in welke weken je de spoedcursus wilt volgen. Wij bespreken samen met jou wat de mogelijkheden zijn.
 2. Je gezondheidsverklaring indienen bij het CBR (Zie CBR Gezondheidsverklaring). Zonder een goedgekeurde gezondheidsverklaring, kunnen wij géén praktijkexamen reserveren.
 3. Je moet onze rijschool machtigen bij het CBR. Dit kun je tegelijk doen met het invullen van je gezondheidsverklaring. Ons rijschoolregistratienummer : 5343N1
 4. Je auto theorie-certificaat halen. Je moet je theorie hebben, ruim vóórdat je de 2 weken spoedcursus start. Wij hebben de juiste theorie-leermiddelen voor je. Deze zijn
  inbegrepen bij het spoed-pakket. Er moet een theorie-examen gereserveerd, zodat je een doel hebt om naartoe te werken. De kosten van het theorie-examen zijn niet
  inbegrepen in het spoed-pakket omdat dit vrij eenvoudig zelf te regelen is bij het CBR). (Wij bieden een spoedopleiding mét theorie en zonder theorie aan. Geef ons aan waar je voorkeur naar uit gaat).
 5. De factuur wordt na het aanmelden naar je verstuurd per mail. Er staat een betalingstermijn van 7 dagen voor.

 

Je hebt alles geregeld voordat je start met de spoedopleiding. En dan…?

 1. Wanneer je theorie-examen gepland staat of je deze inmiddels al hebt gehaald; je onze rijschool gemachtigd hebt en de gezondheidsverklaring akkoord is bevonden door het CBR, kunnen wij een praktijkexamen voor je reserveren. (meestal is het examen op vrijdag). Aan de hand van je examen gaan we een rijles planning maken.
 2. Vóórdat de spoedopleiding start plannen we de 1e rijles in. De instructeur kan dan inschatten of je geschikt bent om in 2 weken je rijbewijs te kunnen halen. Mocht blijken dat je toch iets meer tijd nodig hebt, dan kijken we of het mogelijk is om vóór de spoedopleiding al een enkele lessen in te plannen. Dit voorkomt onnodige spanning in de spoedweken. 
 3. Ook plannen we, wanneer je examen gereserveerd is, vrijwel direct een groot deel van de rijlessen in. In de week van je examen en de week ervoor. De instructeurs kunnen hier dan vroegtijdig rekening mee houden in hun agenda.
 4. Je rijd je eerste rijles! Spannend en leuk! De instructeur haalt je op de afgesproken plek op. Dit kan thuis zijn, je school, je werk, je vriend/vriendin enz. Zorg  altijd dat je bij een 1e rijles een kwartiertje vroeger klaar staat. Wij zorgen er dan voor dat er géén andere leerling in de auto zit wanneer jij je rijles start.
 5. Ook tijdens de spoedopleiding werken we volgens de RIS-methode bij het geven van onze auto rijlessen. Deze methode begeleid je stap voor stap door je rijopleiding heen.
 6. Een leerling met een gemiddelde leertempo heeft tussen de 40 en 45 uur rijles nodig om te slagen voor het auto-rijbewijs. (Dit is een landelijk gemiddelde) Doormiddel van het bijhouden van de RIS-instructie leskaarten en het RIS-boek kunnen leerlingen, maar ook ouders (indien zij dit wensen) duidelijk inzien welke modules voldoende zijn en aan welke nog gewerkt moet worden. 
 7. Eind van de tweede spoedweek beheers je genoeg kennis om je auto-examen te doen. Op de dag van je praktijk-examen rij je meestal een half uur tot 3 kwartier vóór je examen. Zo kun je een beetje tot rust komen 🙂 (zorg dat je je zelfreflectieformulier, je legitimatie-bewijs en de uitnodiging voor het examen bij je hebt).
  Geslaagd?  HOERA, van Harte gefeliciteerd!! Je kunt een afspraak maken bij het gemeentehuis.
  Gezakt? We maken samen direct een planning om her-examen te doen. Aan de hand van je uitslagformulier bepalen we hoeveel tijd er nodig is om de onderdelen die onvoldoende waren te verbeteren. Je kunt besluiten om een her-examen pakket aan te schaffen.  
 8. Trots zijn op jezelf en lekker toeren en ervaring opdoen in binnen- en buitenland. 😉
SCHRIJF JE HIER IN!

2toDrive

Vanaf 16,5 jaar starten met rijlessen

Dankzij 2toDrive kun jij nu al vanaf 16,5 jaar starten met het volgen van rijlessen. Vanaf je 17e mag je het praktijkexamen afleggen voor het rijbewijs B. Tot je 18e mag je rijden onder begeleiding van een coach. Deze regelgeving heeft echt wel voordelen, zo blijkt ook uit onderzoeken. 

We leggen je graag uit waarom!

Wanneer je op je 17e geslaagd bent voor je autorijbewijs, heb je aan het CBR laten zien dat je voldoende vaardigheden en kennis bezit om zelf aan het verkeer deel te nemen. Echter, in de praktijk zul je erachter komen dat er nog veel situaties zijn die je niet eerder hebt meegemaakt, waarin je minder goed weet hoe je het beste kunt handelen.

Op zo’n moment is de hulp van een coach (bijvoorbeeld één van je ouders) enorm welkom! Hij of zij heeft jaren rij-ervaring en kan je de juiste tips geven om de moeilijke/ afwijkende situatie veilig op te lossen. Jij bent dan weer een ervaring rijker!

Zo kun je dus met 2todrive een jaar lang ervaring opdoen zonder het gevoel te hebben dat je er alleen voor staat.
En niet geheel onbelangrijk!: Wanneer je 18 jaar wordt mag je alleen op pad en hebben je ouders inmiddels zoveel vertrouwen in je dat je hun auto zonder moeite mee krijgt 😉

EIGENLIJK DE IDEALE SITUATIE VOOR JOU EN JE OUDERS!

Wist je dat… wanneer je tijdens je 17e jaar je autorijbewijs haalt je óók je scooter/bromfiets rijbewijs er bij krijgt? Twee vliegen in één klap!

Waarom 2toDrive?

 • Je doet extra rijervaring op. Hiermee verklein je de kans op ongelukken;
 • Leerlingen die mee hebben gedaan aan 2toDrive zeggen dat zij zich een stuk zelfverzekerder en veiliger voelen;
 • Jij kiest je eigen coaches (minimaal 1, maximaal 5);
 • De coach kan je helpen wanneer er zich een afwijkende situatie voordoet tijdens het rijden; 
 • Ook je vrienden mogen met jou en je coach mee in de auto; gezellig!
 • KERN begeleidt jou stap voor stap én op persoonlijke wijze, wel zo fijn;

IETS VOOR U, ALS OUDER, OM OVER NA TE DENKEN…….

Laat u als ouder, uw kind liever “los” wanneer ze op 18-jarige leeftijd een rijbewijs op zak hebben en vanaf dat moment direct alleen in de auto mogen rijden ?

OF….

Zou het niet veel prettiger zijn wanneer uw zoon of dochter, na het behalen van het autorijbewijs op 17-jarige leeftijd, een jaar lang gecoacht wordt door u of een ander die veel meer rijervaring heeft, zodat er hulp geboden kan worden wanneer de verkeerssituatie onbekend of lastig is ?

Ben je 16,5 jaar ? Schrijf je hier in!

Hoe gaat het praktijkexamen?

Vóórdat wij een praktijk-examen voor je kunnen reserveren bij het CBR, moet je onze rijschool machtigen. Op de site van het CBR staat hoe je dit kunt doen. Ons rijschoolregistratie-nummer is: 5343N1  

Voor het afleggen van je praktijkexamen moet je geslaagd zijn voor je theorie (je theoriecertificaat blijft 1,5 jaar geldig). 

Je mag examen doen vanaf 17 jaar, dan volg je het 2toDrive traject. Of vanaf je 18e jaar waarna je direct zelfstandig zonder coach mag autorijden.

Hoe verloopt je examen?

Je wordt uitgenodigd op de examenzaal en maakt kennis met je examinator. Hij/zij zal de gegevens van je ID controleren in het CBR-systeem. Daarna volgt een korte uitleg over het examen. 

Faalangstexamen

Dit examen kun je afleggen vanaf je 17e. De toetsing is hetzelfde als bij een regulier praktijk examen. Echter, het grote verschil is dat jouw examinator getraind is in het begeleiden van leerlingen met faalangst. Ook kun je tijdens de rit om een time-out vragen.

De rit duurt nog steeds 35 minuten maar voor het totale examen staat 80 minuten. Deze extra tijd wordt gebruikt om jou op je gemak te stellen.

Omdat het examen langer duurt zijn de kosten hoger. Informeer hiervoor bij je instructeur.

Geslaagd? Wanneer je geslaagd bent vraag je je rijbewijs aan bij jouw gemeente. Neem mee: legitimatie of rijbewijs, pasfoto en pinpas. Na 5 werkdagen kun je je rijbewijs ophalen bij het gemeentehuis!