STAPPENPLAN AUTO-RIJBEWIJS

Welke stappen volg je bij KERN om je auto-rijbewijs te halen?

 1. Stap 1. Bepaal eerst in welk tijdsbestek je je autorijbewijs wilt halen. Je kunt kiezen voor de reguliere auto-opleiding (voor versneld, eventueel met meerdere lessen per week) of de auto-spoedopleiding, waarbij je echt 2 weken lang beschikbaar moet zijn om te rijlessen. Kies je voor de reguliere auto-rijopleiding of een versneld traject, ga dan naar stap 2. Wanneer de spoedopleiding voor de auto wilt volgen kijk dan bij AUTO SPOEDOPLEIDING
 2. Stap 2. Meld je aan via ons inschrijfformulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor vragen en het plannen van een 1e rijles.
 3. Stap 3. Je rijd je eerste rijles! Spannend, maar zo leuk! De instructeur haalt je op de afgesproken plek op. Dit kan thuis zijn, je school, je werk, je vriend/vriendin enz. Zorg  altijd dat je bij een 1e rijles een kwartiertje vroeger klaar staat. Bij het starten van de auto-rijopleiding, raden wij je aan om een starterspakket aan te schaffen (dit kan mét en zónder theorie) . Dit pakket kan een leerling éénmalig aanschaffen. Je ontvangt een behoorlijke korting op de gewone lesprijs en je krijgt er een RIS-boek ter waarde van € 25,- bij.  Bij het pakket mét theorie, zijn ook de leermiddelen, zoals I-theorie of Verjoboek+credits, inbegrepen.
 4. Stap 4. Zodra je je leermiddelen hebt ontvangen, kun je direct starten met leren. Wanneer je je theorie leert en tegelijk rijlessen neemt, dan kun je je vragen over de theorie altijd stellen tijden je rijlessen. 
 5. Stap 5. Wanneer je de theorie goed geleerd hebt kun je zelf een theorie examen reserveren bij het CBR. Je hebt bij het CBR je Digid-code nodig om in te loggen. Wij kunnen ook een theorie-examen voor je plannen bij het CBR.
 6. Stap 6. Zorg ook tijdig (wellicht tegelijk met het reserveren van je theorie-examen bij het CBR) dat je je Gezondheidsverklaring indient. Deze vul je in doormiddel van je Digid-code. Wanneer je Gezondheidsverklaring door het CBR is goedgekeurd en je in het bezit bent van je theorie-certificaat en je onze rijschool gemachtigd (zie tabblad praktijk-examen) hebt, kunnen wij je auto praktijk-examen reserveren bij het CBR.
 7. Stap 7. Wij hanteren de RIS-methode bij het geven van onze auto rijlessen. Deze methode is zeer effectief. Bij de RIS-methode heb je de mogelijkheid om een tussentijdse toets te doen. Met die toets kun je alvast kennismaken met het CBR en je bijzondere verrichtingen halen. Echter, wij verplichten je NIET om een toets te doen. Wanneer je liever gewoon na de rijlessen een praktijk-examen wilt doen, dan is dat ook goed. Je kunt in overleg met je instructeur bepalen of een RIS-toets in jou geval aan te raden is.
 8. Stap 8. Een leerling met een gemiddelde leertempo heeft tussen de 40 en 45 uur rijles nodig om te slagen voor het auto-rijbewijs. (Dit is een landelijk gemiddelde)
  Maar let op: Er zijn er ook die er maar 30 tot 35 uur nodig hebben en er zijn leerlingen die boven de 60 uur uitkomen. Doormiddel van het bijhouden van de RIS-instructie leskaarten en het RIS-boek kunnen leerlingen, maar ook ouders (indien zij dit wensen) duidelijk inzien welke modules voldoende zijn en aan welke nog gewerkt moet worden. Zo kan er door de instructeur een goede inschatting gemaakt worden over hoeveel rijlessen de leerling nog nodig heeft voordat hij/zij op examen kan. 
 9. Stap 9. Je bent volgens je instructeur toe aan examen. HOERA! Zorg dat je de rijschool gemachtigd hebt! De instructeur reserveert samen met jou je rij-examen. 
 10. Stap 10. Op de dag van je praktijk-examen rij je meestal een half uur tot 3 kwartier vóór je examen. Zo kun je een beetje tot rust komen 🙂 (zorg dat je je zelfreflectieformulier, je legitimatie-bewijs en de uitnodiging voor het examen bij je hebt). 
 11. Stap 11. Je gaat op examen (zie tabblad praktijk-examen) 
 12. Geslaagd? Van harte Gefeliciteerd!! Je kunt een afspraak maken bij het gemeentehuis bij de gemeente waar je staat ingeschreven om je rijbewijs aan te vragen. Neem genoeg geld / pinpas, recente foto en je rijbewijs / ID-bewijs mee.
 13. Gezakt? We maken samen direct een planning om her-examen te doen. Aan de hand van je uitslagformulier bepalen we hoeveel tijd er nodig is om de onderdelen die onvoldoende waren te verbeteren. Je kunt besluiten om een her-examen pakket aan te schaffen. 
 14. Stap 14. Trots zijn op jezelf en genieten van het toeren door binnen en buitenland. 😉
SCHRIJF JE HIER IN!