Haal je bromfietsrijbewijs bij KERN!

Theorie-examen kun je doen vanaf 15,5 jaar en is 1,5 jaar geldig. Je bromfietsrijbewijs kun je al halen in 1 dag! Bij KERN ben je bij de juiste rijschool om je rijbewijs te halen. Waarom? Hieronder jouw voordelen:

Les van een hoogopgeleide en ervaren motor-instructeur

Onze bromfiets-instructeurs zijn allemaal KNMV gecertificeerd! Doordat onze instructeurs zich blijven ontwikkelen door middel van extra scholingen ben je bijvoorbeeld verzekerd van de best mogelijke praktijk kennis die wij je graag bijbrengen!

KERN heeft een eigen privé bromfiets oefenterrein

Bij KERN beschikken we over een eigen oefenterrein. Dit betekent dat we jouw bromfietsrijlessen direct starten vanaf ons terrein. Het voordeel daarvan is dat je niet direct de weg op hoeft zonder enige rij-ervaring. Wij leren je eerst om de bromfiets goed te bedienen, leggen je de risicovolle situaties in het verkeer uit en hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

Gebruik gratis onze kleding en helmen

Bij KERN zorgen wij er graag voor dat je je prettig voelt tijdens de rijlessen, daarom stellen wij gratis onze beschermende kleding en helmen voor jou beschikbaar.

Je bromfiets rijbewijs kun je al in 1 dag halen

De praktijk bestaat uit 4 uur rijles en aansluitend een praktijkexamen. Wij geven de voorkeur om deze 4 uur op 1 dag te plannen zodat je maar 1 keer naar ons toe hoeft te komen en ook maar 1 keer vrij hoeft te vragen op school of je werk. Mocht je de opleiding toch over meerdere dagen willen plannen is dat uiteraard ook mogelijk.

Je 1e auto rijles cadeau!

Wanneer je bij KERN je bromfietsrijbewijs hebt afgerond, krijg je direct een cadeaubon voor je 1e autorijles cadeau! Iets leuks om naar uit te kijken wanneer je 17 of 18 jaar wordt.

Leeftijd

Het theorie-examen voor het bromfietsrijbewijs mag je doen vanaf 15,5 jaar en is 1,5 jaar geldig.

Theorie online of boeken

Wij bieden onze leerlingen 2 soorten theorie leermiddelen aan. Wij werken met een volledig digitaal theorie leersysteem, I-Theorie. Maar mocht je liever uit een boek leren dan kun je bij ons ook een Verjo theorieleerboek aanschaffen met 1000 credits (dit zijn 1000 online oefenvragen).

Privé theorieles bij jou thuis

Wanneer je het prettiger vindt om privé les te krijgen voor je theorie dan is het mogelijk dat de instructeur persoonlijk bij jouw thuis komt om je de theorie duidelijk en op jouw tempo uit te leggen. Mail (info@kernverkeersopleidingen.nl) of bel ons
(06-55164783) om privé theorieles in te plannen. 

Leeftijd

Bromfiets praktijk lessen en praktijk examen mag je doen wanneer je 16 jaar bent en in het bezit bent van een bromfiets theoriecertificaat. Het theoriecertificaat kun je halen vanaf 15,5 jaar.

Na je aanmelding

Wanneer je je bij onze rijschool aanmeld via het inschrijfformulier op de website of telefonisch dan heb je 2 mogelijkheden:

Mogelijkheid 1

Je meld jezelf aan voor het bromfiets-totaalpakket (pakket inclusief theorie). Wij noteren je gegevens in ons systeem en zorgen dat je de theorie-leermiddelen in huis krijgt. Je ontvangt van ons een factuur voor het pakket per mail. Wanneer je voldoende geleerd hebt, neem je contact op met onze rijschool. Wij plannen samen met jou een theorie-examen in. Zodra je je theorie-certificaat behaald hebt, plannen we, in overleg met jou, direct praktijklessen en een praktijkexamen in. Alle afspraken die wij met je maken worden bevestigd per mail. Zo heb je een goed en duidelijk overzicht van wat er besproken is en kun je niets vergeten.

Mogelijkheid 2

Je hebt je theoriecertificaat al. In dit geval noteren wij je gegevens in ons systeem en gaan wij direct, in overleg met jou, praktijklessen en een praktijkexamen inplannen. Alle afspraken worden bevestigd per mail. Je ontvangt van ons een factuur en wij zien jou op de afgesproken datum bij ons op het terrein in Arkel. Adres en tijden staan in de mail vermeld.

Je praktijklessen

Voor de praktijk les je 4 uur met de bromfiets. Je start op ons terrein in Arkel. Je lest op 1 dag en doet dan aansluitend praktijkexamen bij het CBR in Schelluinen. Na je examen hoor je direct van de examinator of je geslaagd bent. Daarna rijden we weer terug naar ons terrein in Arkel.

Je praktijk examen

Meenemen naar het examen

Je geldige identiteitsbewijs en de officiële uitnodiging voor je praktijkexamen.

Het examen

Een praktijk examen bromfiets duurt 45 minuten. We zorgen dat we ruim op tijd aanwezig zijn. Dat geeft rust, zo vlak voor je examen. We wachten tot de examinator je roept. Je legt het examen af op een bromfiets. De examinator volgt je op een bromfiets. Onze rij-instructeur mag bij het eindgesprek met de examinator aanwezig zijn.

Het examen verloopt zo

1. Je maakt eerst kennis met de examinator. Die legt uit hoe je examen verloopt.
2. Je examinator controleert je identiteitsbewijs. Ook checkt hij of je bent geslaagd voor je theorie-examen.
3. Je krijgt van de examinator een ontvangertje. Daarmee kun je de aanwijzingen en opdrachten van de examinator tijdens de rit horen.
4. Hierna begint de rit. Die duurt ten minste 25 minuten.

Waar word je op beoordeeld tijdens het examen?

1. De examinator toetst of je veilig en zelfstandig kunt rijden. En of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers.
2. Je beheersing van de bromfiets.
3. Kijkgedrag.
4. Of je goed voorrang verleent.
5. Inhalen.
6. Rijden op kruispunten en rotondes.

Je krijgt tijdens het examen alle gelegenheid om te laten zien wat je kunt. Helemaal foutloos hoeft niet, het gaat om het totaalbeeld. Belangrijk is hoe je reageert op het overige verkeer en of je de situatie meester bent. Kortom, de examinator bekijkt of je voldoende in huis hebt om veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. Als je geslaagd bent, kun je de volgende werkdag naar je gemeente om je rijbewijs aan te vragen. Daarna duurt het ongeveer 5 werkdagen voor je je rijbewijs kunt ophalen. Je dient een recente pasfoto, een geldig identiteitsbewijs en geld voor je rijbewijs mee te nemen.