Extra motor examen trainingen!

Je kunt bij ons, naast de standaard motorlessen, extra trainingen volgen om nog beter op je praktijkexamen AVB of AVD voorbereid te zijn.

Wij geven trainingsavonden om de praktijkoefeningen voor het voertuig beheersingexamen nog beter onder de knie te krijgen. Deze AVB-training kun je gedurende het normale motorseizoen, afhankelijk van de weersomstandigheden bij ons volgen.

Ook voor het verkeersdeelneming examen hebben wij een zeer effectieve training ontwikkeld! Tijdens deze training ga je een hele dag op pad met de motor, samen met je instructeur en 2 andere cursisten.

 

Extra oefenen voor je AVB-examen? Dat kan!

De AVB trainings-avonden zijn uitermate geschikt om je praktijk oefeningen voor het AVB examen extra te trainen.
Voor cursisten die tijdens de motorlessen tenminste al 7 oefeningen van het AVB-examen geleerd hebben, kunnen op deze vaste maandag avonden tegen een gereduceerd tarief komen trainen.

Deze trainingen zijn niet alleen leerzaam maar bovenal ook gezellig omdat je met meerdere cursisten, onder supervisie van een van onze instructeurs, je oefeningen traint, wat dus jouw kans om te slagen verhoogt!

Wanneer je deze training volgt en je bent met meer dan 3 cursisten, kost deze training je maar €44,-per uur.

Deze AVB trainingsavonden kun je volgen vanaf eind maart t/m  eind oktober. Het moet licht zijn buiten. 

 

De motor dagrit als perfecte training voor het AVD-examen!

Wij hebben iets moois bedacht om je motor opleiding nog completer, leerzamer en ook véééééél leuker te maken. namelijk: de motor-dagrit

Wat houdt de motor-dagrit in?

Je gaat samen met je instructeur en twee andere cursisten om 09:00 uur van start en je bent om 16:00 uur weer terug in Arkel. Er wordt een route gereden van ongeveer 200 kilometer.

In deze route kom je de volgende leerzame situaties tegen:

  • SNELWEG : Oefenen van het in en uit voegen, rijstrook wisselen, volgafstand, kijkgedrag en positie op de rijbaan.
  • PROVINCIALE WEGEN en 60 KILOMETER ZONE : Oefenen van het tegemoet komen, inhalen, oversteken van kruispunten en afslaan op kruispunten en de stop en go.
  • DIJKWEGEN : Oefenen van het bochten rijden (bochtentechniek) tegemoet komen, inhalen, taal van de weg en kijktechniek/zicht halen.
  • ARNHEM : Oefenen van het rijden in complexe verkeerssituatie’s binnen de bebouwde kom, plaats op de weg en de trolleybus.
  • HAARSPELDBOCHTEN : Oefenen in het rijden van haarspeldbochten naar boven en naar beneden, kijktechniek, bediening (trekkend houden van je motor) als voorbereiding op het rijden in de bergen.

Tijdens het rijden maken wij met de motorcamera video-opnamen die we in de lunchpauze en aan het eind van de dag met je bekijken en bespreken. Indien gewenst kun je een kopie ontvangen van de videobeelden, zodat je thuis nog eens kan terugkijken hoe je gereden hebt en misschien wil het thuisfront ook wel eens zien hoe je motor rijdt……

 

Dus een geweldig leerzame en ook super leuke dag op de motor!

Je rijdt deze dag per cursist vier uur en je zit in totaal twee uur bij je instructeur achterop.
Juist het achterop meerijden is erg leerzaam omdat wij op deze manier ook een stukje gevoel kunnen overbrengen. Tevens zie je de andere 2 cursisten dan voor je rijden en hoor je via het communicatiesysteem in je helm wat er verteld wordt als je achterop zit. Ook kun je zelf terugpraten en je vragen stellen. 

Om 12 uur gaan we een uurtje lunchen en bespreken we de ochtendrit aan de hand van de videobeelden.

Elk half uur wordt er “gewisseld”. Dus als je het eerste half uur voorop gereden hebt, rij je het tweede half uur als tweede en het derde half uur vervolgens bij de instructeur achterop. Enzovoort.

De dag is bedoelt voor leerlingen die al geslaagd zijn voor voertuigbeheersing en waarvoor al een rijexamen gepland is. Het is een perfecte voorbereiding op je AVD examen omdat je met allerlei situaties geconfronteerd wordt in een omgeving die je voor de verandering eens niet kent.

De kosten? 

Alles is volledig verzorgt inclusief lunch ,koffie of andere drankjes. De kosten voor deze dag bedragen € 275,- per persoon

Uit ons gastenboek over onze motor dagrit!

“Ben zo blij dat ik bij KERN motor rijles ben gaan volgen! Afgelopen woensdag dus 6 uur lang les gehad, route vanaf Arkel -binnendoor- naar Arnhem, Postbank.
Gaaf! KERN verkeersopleidingen: Een perfecte les voor het examen straks!”

✓ M. v/d Berg – MOTOR