De meeste leerlingen zien op tegen het halen van de theorie. Bij KERN begeleiden we je graag!

Zoals je misschien al wel weet, moet je voor het behalen van je bromfiets- ,auto- en motorrijbewijs een theorie-examen bij het CBR afleggen. Om je theorie goed te leren moet je de juiste theorieleermiddelen in bezit hebben. Voor de ene leerling is het leren uit een papieren boek prettig of het volgen van een theorie-cursus en de andere leerling leert graag via een online leerplatform zoals i-theorie. 

KERN Verkeersopleidingen bied je uitgebreide mogelijkheden om je te ondersteunen met het leren van je theorie, zodat je deze zo snel mogelijk op zak hebt. 

Meer informatie over het bromfiets theorie examen Meer informatie over het auto theorie examen Meer informatie over het motor theorie examen

Een ééndaagse spoedcursus met aansluitend theorie examen is zonde van je tijd en geld!

Er zijn op internet verschillende 1-daagse cursussen voor het behalen van je theorie te vinden waarbij je aansluitend theorie-examen doet.

Echter wij raden je sterk af om dit soort cursussen te volgen!

Je leert op zo’n cursusdag, doormiddel van bepaalde tips en tricks, hoe je de vragen van het CBR theorie-examen correct kunt beantwoorden. Inhoudelijk wordt je nauwelijks iets bijgebracht over de regels in het verkeer.

Het gevolg daarvan is dat je weliswaar geslaagd zou kunnen zijn voor je theorie die dag, maar dat je eigenlijk nog steeds weinig begrijpt van de regel- en wetgeving in het verkeer. In de praktijk zien wij dat onze instructeurs extra tijd tijdens de lessen moeten besteden aan het nader uitleggen van de verkeersregels.

Kortom: Extra tijd kwijt in je rijles en dus extra lessen nodig om je rijbewijs te halen. Dat schiet niet op toch? 

Investeer tijd in het leren van je theorie en in kwalitatief goede leermiddelen. Dit levert je veel winst op tijdens de rijlessen en scheelt je extra kosten. 

MEER INFO? CONTACT ONS

Bij KERN werken we o.a. met een digitaal leersysteem, namelijk iTheorie.

Deze com­plete the­o­rie-oplei­d­ing bestaat uit een dig­i­taal les­boek en oefenexamens. Het boek is onderverdeeld in de hoofdstukken A t/m Z. Ieder hoofdstuk eindigt met een toets. Wanneer de cursist deze toets correct maakt, wordt automatisch het volgende hoofdstuk ontgrendeld. Op deze manier werkt de cursist stapsgewijs het volledige boek door.

Wanneer de eindtoets van hoofdstuk Z is afgerond, kan men beginnen aan de oefen-examens. Je hebt de mogelijkheid om 50 oefenexamens te maken. Indien nodig, kunnen deze oefen-examens later nogmaals gemaakt worden, met de herhalingscursus.

Wij raden altijd aan om na het leren van de hoofdstukken eerst minimaal 10 oefen-examens te maken. Daarna kijkt men in welke hoofdstukken de meeste fouten zijn gemaakt. (Dit kun je zien aan de hand van een aparte module in het systeem) 

Vervolgens moet men die hoofdstukken nogmaals goed doornemen, waarna de cursist wederom 5 tot 10 oefen-examens kan maken. Deze stappen moeten net zolang herhaald worden totdat de cursist voor de meeste examens geslaagd is. Wanneer dat het geval is, dan kan de leerling ervan uit gaan dat hij/zij de theorie goed beheerst.

Ook bevinden zich mooie praktijkinstructiefilms en 3D gevaarherkenningsvideo’s in het systeem. Je kunt, doormiddel van deze video’s, bijvoorbeeld perfect zien hoe je de bijzondere verrichtingen met de auto correct uitvoert. Of de films bekijken om alvast voorbereid te zijn op een onderwerp die bij de eerst volgende rijles wordt behandeld.

Het iThe­o­rie the­o­rie pakket is een com­plete en betaal­bare the­o­rie voor­berei­d­ing. Je hebt geen papieren the­o­rieboek meer nodig en hoeft geen CD-roms meer te bestellen. Je oefent en leert de the­o­rie op interactieve wijze gewoon vanuit je kamer of op een ander gewenst plek via het inter­net.

Het iTheorie systeem is zeer geschikt voor mensen met dyslexie, omdat het hele boek voorgelezen kan worden.

Wanneer je kiest voor Itheorie ontvang je van ons een I-theoriepas met daarop een unieke code om in te loggen op www.itheorie.nl. Vervolgens kies je voor de juiste categorie die je wilt leren (auto, motor of bromfiets) en dan kun je direct aan de slag!

Kosten iTheorie
Digitaal leersysteem – theorieboek online + oefen-examens : € 50,-.

Een papieren theorieboek en online oefen-examens.

Mocht je toch liever uit een boek leren. In de trein of tijdens een tussenuurtje, dan kun je bij ons ook een Verjo theorieleerboek aanschaffen met 1000 credits. De 1000 credits zijn 1000 online oefenvragen, die vergelijkbaar zijn met de vragen van het CBR theorie-examen.

In het theorieboek, Wegwijzer in het verkeer, wordt stap voor stap de verkeerstheorie uitgelegd en de praktijk komt ruimschoots aan bod. Ook wordt er aandacht gegeven aan het onderwerp gevaarherkenning.

Het boek staat boordevol foto’s, tekeningen en cartoons. Met steunkleuren is onderscheid gemaakt tussen hoofdregels, samenvattingen en de praktijk. In dit boek zijn ruim 270 studievragen toegevoegd, verdeeld over de hoofdstukken. Dat maakt het leren van de lesstof eenvoudiger. 

Kosten Verjo leermiddelen
Verjo wegwijzer in het verkeer – theorieboek + 1000 credits : € 50,-.

1-Daagse theorie-training

Deze dag-trainingen worden 1 keer per maand gegeven. In de zomer op vrijdagavond van 16.00 uur tot 22.00 uur en in de winter op zaterdag van 9.00 uur tot 16.00 uur.
Tijdens deze training wordt de lesstof behandeld welke nodig is tijdens het theorie examen maar ook wordt behandeld hoe je de regels kunt toepassen tijdens de praktijklessen.

De cursus wordt gegevens vanuit adres:
Gebouw speeltuin Victorie
Heysterbachstraat 103
3312 JJ Dordrecht

Kosten voor deze theoriecursus zijn : € 50,-

De eerstvolgende theorie data zijn: 

  • in ontwikkeling voor 2021.

 

Theorie-cursus van 3 avonden

Deze theorie opleiding bestaat uit 9 uur. De cursus is opgesplitst in 3 avonden van 3 uur, van 18.30-21.30. De cursus wordt gegeven vanuit adres: Golfpark Almkreek
Hoekje 7B, 4286 LN te Almkerk. Kosten voor deze theoriecursus zijn: € 69,-

De eerstvolgende theorie data:

  • in ontwikkeling voor 2021.

 

Privéles theorie

Wanneer je moeite hebt met het zelf leren van je theorie of wanneer je autisme, dyslexie, PDD-NOS hebt, dan kan het raadzaam zijn om privé theorieles te nemen.

Een speciale theorie-instructeur komt dan op afspraak bij je thuis en helpt je in je vertrouwde omgeving met het leren van je theorie. Het is de bedoeling dat je je meer op je gemak voelt, je beter kan concentreren en dat je al je vragen direct aan de instructeur kunt stellen. Hij kan je op deze manier duidelijke uitleg en antwoorden geven. Een individuele theorieles kost € 22,- per uur.

Theorie begeleiding

Moeite met leren van de theorie? Autisme, PDD-NOS of Dyslexie? Bij KERN hebben we verschillende hulpmiddelen om toch snel je theorie

Allereerst is het iTheorie leersysteem (de volledige digitale theorie-opleiding) zeer geschikt voor mensen met dyslexie. Alle teksten van het digitale boek en alle toets en examenvragen op iTheorie kunnen ook aan je worden voorgelezen. Bovendien heeft iTheorie geen beperking in studieduur, zodat je op je gemak kunt studeren. De theorie-examens werken wel met een tijdslimiet. Net als op het echte CBR theorie-examen dien je de examenvragen binnen een bepaalde tijd te beantwoorden.

Ook kan het zeer prettig zijn om privé theorieles te nemen.
Een speciale theorie-instructeur komt dan op afspraak bij je thuis en helpt je in je vertrouwde omgeving met het leren van je theorie. Het is de bedoeling dat je je meer op je gemak voelt, je beter kan concentreren en dat je al je vragen direct aan de instructeur kunt stellen. Hij kan je op deze manier duidelijke uitleg en antwoorden geven. Individuele theorieles kost € 22,- per uur.

 

Tevens kun je bij ons een theorieboek kopen, welke speciaal geschreven is voor mensen met Autisme, PDD-NOS of Dyslexie. Daarin staat alles wat je moet weten voor je theorie in Jip en Janneke taal geschreven, mét een groot lettertype. Zo wordt het leren van de theorie toch een stukje eenvoudiger. Dit speciale theorieboek kost € 27,50

 

spectrum erkende rijschool adhd autisme

PLAN EEN AFSPRAAK IN

Tip: Wij bieden een starterspakket inclusief theorie aan voor de auto en motor. Hierin zit korting op de lessen en de theorieleermiddelen! En in het Bromfiets pluspakket (ALL IN) zitten de theorie-leermiddelen inbegrepen. Je hebt de keuze uit iTheorie of Verjo