Theorie-examen Bromfiets

Er zijn 4 verschillende soorten theorie-examens bij het CBR:


Het gewone theorie-examen :

Voor dit theorie-examen heb je 30 minuten de tijd.

Theorie-examen met extra tijd :
Het examen met extra tijd is vooral geschikt voor kandidaten met leesproblemen, zoals bijvoorbeeld dyslexie of een andere aandoening. De examentijd is met 15 minuten verlengd, dus van maximaal 30 minuten heb je nu maximaal 45 minuten. Je doet het theorie-examen in de examenzaal en je kunt ervoor kiezen om de vragen voor te laten lezen door een computerstem. Je gebruikt dan de oordopjes. Bij dit examen is geluid, alleen voor het onderdeel verkeer en verkeersregels.

Theorie-examen met een tolk :
Wil je examen doen in een andere taal dan het Nederlands? Dat kan. Via TolkenNet regel je dan zelf een officiële tolk. We raden je aan dit op tijd te doen. Zo weet je zeker dat er een tolk beschikbaar is tijdens je examen. Heb je een doventolk nodig? Dan kun je de tolk zelf regelen. De tolk komt niet van Tolkennet en mag een familielid zijn. Je reserveert in dat geval een individueel begeleid examen.

Individueel begeleid theorie-examen :
Het individueel begeleid examen is vooral geschikt voor kandidaten die meer tijd en / of begeleiding nodig hebben, bijvoorbeeld bij faalangst of een cognitieve stoornis zoals autisme of PDD-nos). Dit examen is in een aparte ruimte. Een computerstem leest de examenvragen voor. De medewerker kan de vragen ook voorlezen of toelichten. De inhoud van de vragen is hetzelfde als bij het gewone theorie-examen. Het examen duurt 45 minuten. 

Hoe gaat het theorie-examen ?
Wat meenemen? Een geldig identiteitsbewijs en je reserveringsnummer.

Het theorie-examen bestaat uit 2 onderdelen: Gevaarherkenning & Verkeersregels & verkeersinzicht

Hoe lang duurt het theorie-examen? Voor het gewone theorie-examen heb je 30 minuten de tijd. Voor het theorie-examen met extra tijd en het individueel begeleide examen krijg je allebei 45 minuten.

Wat voor soort vragen krijg je tijdens je theorie-examen?

Dit kunnen zijn: de sleepvraag; de single-sleepvraag; de invulvraag; de hotspotvraag; de ja/nee-vraag; de meerkeuzevraag. (Voorbeelden op CBR-site)

Hoeveel fouten mag je hebben? Het theorie-examen voor de bromfiets bestaat uit 50 vragen, hiervan moet je 44 of meer vragen goed beantwoorden.

Hoe gaat een theorie-examen?

MEER INFO? CONTACT ONS RESERVEER JE THEORIE-EXAMEN

Tip: Wij kunnen het theorie-examen ook voor je reserveren, vraag ons naar de mogelijkheden.